Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Dags att söka feriepraktik för sommaren 2021

En glad tonårig tjej. Foto.

Du som går i årskurs 9 eller årskurs 1 eller 2 på gymnasiet kan nu ansöka om feriepraktik inför sommaren 2021.

Uppvidinge kommun erbjuder feriepraktik till ungdomar i kommunen under sommaren 2021. Du som har gått ut årskurs 9 eller årskurs 1 eller 2 på gymnasiet kan ansöka om feriepraktik genom kommunen. Du måste vara folkbokförd i Uppvidinge kommun. Praktiken är två veckor och ska omfatta cirka 80 timmars arbete. Observera att det kan komma att bli ändringar med tanke på coronapandemin.

En inblick i arbetslivet

Genom feriepraktiken hoppas vi att du får en inblick i arbetslivet och att praktiken kanske kan hjälpa dig när du ska välja yrke i framtiden. Praktikplatserna finns inom den kommunala verksamheten och olika föreningar. Under praktiken kommer du inte att ersätta ordinarie personal som under ett sommarjobb utan får en egen handledare som vägleder dig under praktiktiden.

Vi behöver din ansökan senast den 31 mars. Observera att ansökningstiden för 2021 har gått ut.

I formuläret får du ange önskemål kring period, arbetsuppgifter och i vilken del av kommunen du vill arbeta. Vi försöker att i möjligaste mån tillgodose dina önskemål.

Med anledning av covid-19

Utifrån rådande situation med covid-19 hoppas vi att feriepraktiken kan genomföras som planerat men det är viktigt att du håller dig uppdaterad! Uppvidinge kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Arbetsmiljöverkets föreskrifter vilket kan innebära förändringar kring hur feriepraktiken kan genomföras eller att den får ställas in helt.

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter får minderåriga inte arbeta i miljöer där de kan utsättas för covid-19. Därför kommer inga platser inom vård och omsorg att erbjudas under 2021.

Feriepraktik i föreningar

Kan din förening erbjuda ungdomar feriepraktik? Läs mer och anmäl ert intresse på senast den 31 mars.

Lyssna