Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Information om lunch till gymnasieelever

De elever som går på någon av Växjö kommuns gymnasieskolor kan hämta lunchlådor på respektive skola i samband med undervisning på plats.

Växjö kommuns gymnasieskolor kommer med start på måndag 25 januari att återgå till undervisning på plats, helt eller delvis. De elever från Uppvidinge kommun som går på någon av Växjö kommuns gymnasieskolor och delvis har distansundervising, kan hämta ut lunchlådor på sin skola.

Beställning sker via Växjö kommuns e-tjänst:

Beställ skolmat för avhämtning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Eftersom många elever från och med måndag 25 januari kommer återgå till närundervisning på skolan, helt eller delvis, vill Växjö kommun förtydliga att erbjudandet bara gäller för de dagar då elever har distansundervisning. De elever som har all undervisning på plats i skolan äter på skolan. Om eleven har en kombination av distans- och närundervisning så äter man på skolan de dagar man är på plats. Eleven kan då hämta ut matlådor för de dagar, eller den vecka, man har distansundervisning.

Alla elever som går på Växjö kommuns tre kommunala gymnasieskolor och har distansundervisning kan beställa och hämta ut matlådor. Det gäller alltså även elever som inte är bosatta i Växjö kommun.

Gymnasieelever på andra skolor

När det gäller distanselever från Uppvidinge kommun som går på andra skolor än de kommunala i Växjö kommer vi att återkomma med information när vi vet vad som gäller.

Lyssna