Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

@upplevuppvidinge landar i tulpanhavet

Björn och Kent Lagergren. Foto.

Björn och Kent Lagergren driver en handelsträdgård i Lenhovda. Nu visar de upp sin vardag via @upplevuppvidinge på Instagram.

På kommunens Instagram-konto @upplevuppvidinge får olika personer med anknytning till Uppvidinge möjlighet att dela med sig av sina smultronställen, intressen och vardagsbilder från kommunen.

Här kommer en presentation av Björn och Kent Lagergren som driver Lagergrens Handelsträdgård Lenhovda och som visar upp sin vardag på @upplevuppvidinge under två veckor:.

"Först lite kort om trädgården. Den startades av vår far Evert som kom till Lenhovda 1963 och startade upp med traditionell växtodling. Från slutet på 60-talet började vi med blomsterlök som sedan med åren har ökat mer och mer för att idag vara en av landets största tulpanodlingar med lite drygt 23 miljoner per år. Vi odlar beroende av säsong naturligtvis andra blommor också men just nu är det tulpaner som gäller.

På fritiden (som inte blir mycket i denna perioden) tycker jag, Björn, att det är trevligt att resa runt med familjen (Ann-Charlotte) och våra två hundar (Zoya och Ginsa) i vår husbil men även att putsa/meka och köra en sväng med någon av minna veteranbilar Ford Sunliner Cab från 1960 och Ford LTD Cab från 1971.

Kent och hans fru Anita för sin del har sitt stora intresse på havet där han tillbringar varje ledig stund av den varmare delen av året i sin segelbåt av märket Sweden Yachts 38.

Detta var lite om vad vi är för några men om någon är intresserad av mer information så besök gärna vår hemsida lagergrens.se eller varför inte titta in en sväng på arbetsplatsen."

Vem skulle du vilja följa under två veckor? Skulle du själv vara intresserad av att ratta kontot? Tipsa oss gärna - skicka ett mejl till anna.johansson-tigerstrom@uppvidinge.se

Lyssna