Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nu tar Kretslopp Sydost hand om ditt avfall

Grafik Kretslopp Sydost.

Från och med 1 januari är det kommunalförbundet Kretslopp Sydost som ansvarar för avfallshantering och sophämtning i Uppvidinge.

Kretslopp Sydost är en sammanslutning mellan kommunerna Vetlanda, Sävsjö, Uppvidinge och Kalmarsundsregionens Renhållare (KSRR). KSRR består idag av kommunerna Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn samt Torsås. Från och med 1 januari 2021 bildar vi tillsammans kommunalförbundet Kretslopp Sydost vars uppgift är att ansvara för medlemskommunernas hushållsavfall.

Hur påverkar detta mig?

I princip kommer allt att vara som vanligt. Taxa och abonnemang kvarstår. Tömningar sker som vanligt. Det som skiljer sig är att du efter 1 januari 2021 får din faktura från Kretslopp Sydost och att det datum du får fakturan kan skilja sig om du bor i Vetlanda, Sävsjö eller Uppvidinge.

Behöver jag gör något?

Nej, det behöver du inte. Dock behöver du som har haft autogiro eller e-faktura och tillhör Vetlanda, Sävsjö eller Uppvidinge kommun via din internetbank göra en ny anmälan om detta. Har du frågor är du välkommen att kontakta Kretslopp Sydosts kundcenter.

Ändrade faktureringsvillkor

Fakturaavsändare kommer efter årsskiftet att vara Kretslopp Sydost. Fakturan kommer att komma tre gånger per år och innehålla endast abonnemang för hushållsavfall samt slamtömning om det gäller dig.

Autogiro eller e-faktura tidigare?

Om du bor i Vetlanda, Sävsjö eller Uppvidinge och haft autogiro eller e-faktura tidigare och vill fortsätta med det, behöver du registrera detta på nytt via din internetbank. Fördelarna med e-faktura och autogiro är att du slipper avgift för pappersfaktura och du kan också avgiftsfritt få månadsvis fakturering. Därtill gör du en insats för miljön genom att välja autogiro eller e-faktura!

Men vad är ett kommunalförbund?

Kommunalförbund är en form för samverkan mellan kommuner och som kan användas för praktiskt taget vilken kommunal angelägenhet som helst. Man kan säga att ett kommunalförbund är som en kommun i kommunerna. Verksamheter som kommuner vill samverka inom läggs över i kommunalförbundet som därmed övertar dessa uppgifter från sina medlemskommuner.

Vad innebär detta och varför är det bra?

En viktig fördel är att denna typ av samverkan, kommuner emellan, erbjuder långsiktighet med ett tydligt fokus på samhällsnytta och miljöfrågor. Genom att jobba tillsammans samlar vi kunskap och kompetens. Med gemensamma resurser kan vi arbeta ännu mer effektivt, inte minst med viktiga hållbarhetsfrågor. Vad gäller framtidens avfallshantering så står våra kommuner inför stora utmaningar och en samverkan på alla nivåer kommer att krävas för att lyckas.

Ändrade kontaktuppgifter från årsskiftet

Från 1 januari 2021 gäller nya kontaktuppgifter till kundservice för avfall. Välkommen att höra av dig om du har frågor eller funderingar.

Hemsida: kretsloppsydost.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med chattfunktion vardagar 08.00-16.00

E-post: info@kretsloppsydost.se

Telefon: 020-40 43 00

Öppettider: Vardagar 08.00-16.00

Besöksadress:
Moskogen 101, 395 91 Kalmar

Postadress:
Box 868, 391 28 Kalmar

Lyssna