Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nya restriktioner – kommunala idrottshallar stänger

Sporthallen i Lenhovda. Foto.

Med anledning av de skärpta restriktionerna stänger vi alla kommunala idrottshallar och uppmanar externa aktörer att göra detsamma.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har kommit med nya restriktioner med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19. Regeringen uppmanar kommuner att stänga all verksamhet som inte är nödvändig. Uppvidinge kommun stänger därför alla kommunala idrottshallar från och med den 21 december.

Sedan tidigare har de kommunala idrottshallarna varit öppna för aktiviteter för barn födda 2005 och senare men nu håller vi stängt för alla åldrar. Beslutet gäller även fritidsaktiviteter i andra kommunala fastigheter.

I Uppvidinge kommun finns flera idrottshallar som inte är kommunägda. För att minska risken för smittspridning av covid-19 uppmanar vi samtliga att hålla stängt för alla aktiviteter under den aktuella perioden.

Yrkesverksam elitidrott är undantagen.

Stängningen gäller i första hand till och med den 24 januari 2021.

Motion är viktigt för folkhälsan och vi uppmuntrar till fortsatt träning utomhus om det kan ske på ett smittsäkert sätt.

Take away på biblioteken

Sedan tidigare är våra bibliotek stängda för fysiska besök men vi håller öppet för take away och det går bra att ta kontakt med biblioteken via e-post och telefon under öppettiderna. Mer information finns i separat artikel:

Take away på Uppvidinge bibliotek

Lyssna