Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Med kaffe som hobby och yrke

Michael och Julia på Tadah kafferosteri. Foto.

Via Instagram-kontot @upplevuppvidinge bjuder Julia och Michael på en inblick i kaffets värld och på sina intryck som nyinflyttade.

På kommunens Instagram-konto @upplevuppvidinge får olika personer med anknytning till Uppvidinge möjlighet att dela med sig av sina smultronställen, intressen och vardagsbilder från kommunen.

Nu välkomnar vi ett par som är nyinflyttade i Sverige och Uppvidinge:

"Vi heter Julia och Michael. Till Uppvidinge flyttade vi i december förra året och bor nu i Klavreström. Egentligen kommer vi från Tyskland. Men i Uppvidinge har vi hittat vår lilla paradis.

Här har vi startat också vårt företag Tadah kafferosteri i Lenhovda. Vi har gjort vår hobby till ett yrke. Vi rostar kaffe minst en gång i veckan. Vårt kaffe kommer från olika länder runt om i världen och väljs, smakas och blandas av oss. Förutom vårt kaffe erbjuder vi också kaffetillbehör. Och vi ser fram emot alla våra kunder som kommer till oss för en kopp kaffe och en fika.

Så våra stora intressen är kaffe, den lugna livsstilen i Sverige och den vackra naturen i Uppvidinge."

Vem skulle du vilja följa under två veckor? Skulle du själv vara intresserad av att ratta kontot? Tipsa oss gärna - skicka ett mejl till anna.johansson-tigerstrom@uppvidinge.se.

Lyssna