Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Hemester – blir det årets nya ord?

Kommunchef Anne Hallberg skriver om att semestra på hemmaplan och fortsätta hålla avstånd och tvätta händerna.

Hemester - ett härligt ord som ger mersmak när vi har hela Uppvidinge kommun att bara ösa skatter och upplevelser ur. Riktigt spännande. Jag är övertygad om att vi alla kan finna ställen värda att utforska oavsett hur länge vi har bott och verkat här. Så lyft blicken och släpp det ”hemma-blinda” så ska du se att sommaren 2020 blir något alldeles särskilt.

Att semestra eller kanske bara göra en utflykt efter jobbet, ta en tur i naturen en tidig morgon eller packa kaffekorgen och cykla till grannbyn, här hos oss har vi alla möjligheter. Det fanns en tid då jag var den påhittiga mamman som med fem barn packade korgen full med bullar (som jag hade köpt i affären) och blandade saft (som jag faktiskt hade gjort själv) och tog alla barnen ut i naturen med en vision om hur härligt vi skulle ha det tillsammans, allihop. Det var mysigt… Meen efter fem minuter skulle någon kissa, sedan bråkande tvåan och trean och efter att ändå ha kunnat bre ut filten på stranden fattades muggar till saften och tjatet om glassen startades upp av nummer fem... Jo, hemester har jag många goda erfarenheter av och alla utflykter, långa eller korta, har lämnat fina minnen. Så skapa nya minnen på hemmaplan i år. Varför inte tälta eller sova i vindskydd?

I år är det inte som vanligt. Pandemin påverkar oss starkt. Vi måste fortsätta att hålla avstånd till varandra, se till att alltid tvätta händerna ordentligt och acceptera att vi har en pågående smitta i samhället. Respekt för detta är nödvändigt för allas skull. Vad du gör påverkar dig själv och många, många andra.

Nyligen blev årets turistbroschyr klar. Upplev Uppvidinge, en del av Glasriket. Det är fyrtio sidor fulla av av inspiration till semestern på hemmaplan i vildmarksliknande natur med porlande bäckar och glittrande sjöar. Tips på spännande brukshistoria och närproducerat hantverk och självklart smakupplevelser i olika former.

Själv ska jag fortsätta ”samla” naturreservat i vår kommun. Förra sommaren semestrade jag här i Uppvidinge för att lära känna trakterna. Nu vill jag fördjupa mig och hitta ännu fler pärlor. För de finns i massor och jag hittar bara fler och fler.

Så skapa minnen tillsammans med dem som betyder mest för just dig, ligg i gräset och titta på molnen eller gå under ett skydd och lyssna på regnet. Samla vackra stenar, fiska lite kvällsmat och vandra i vår vackra bygd.

Jag önskar dig en fin, trygg, säker och rolig sommartid!

Anne Hallberg
Kommunchef

Lyssna