Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Krisberedskapsveckan 11-17 maj 2020

Ett barn räknar matte med hjälp av en ficklampa. Foto.

När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst. Det är fokus för årets krisberedskapsvecka som har anpassats efter rådande läge i Sverige.

Krisberedskapsveckan är en årlig nationell kampanj som samordnas av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Målet med veckan är att fler människor ska vara förberedda inför en eventuell kris.

Årets krisberedskapsvecka har anpassats efter rådande läge i Sverige och omvärlden med anledning av coronavirussjukdomen covid-19. Uppvidinge kommun är i år en del i den kampanj som har tagits fram av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB):

När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst

Mitt i allt det svåra hjälper vi varandra och bidrar till att Sverige tar sig genom krisen. Varje dag tas fina initiativ av privatpersoner, organisationer och företag. De förtjänar att lyftas fram.

Vill du hjälpa till? Ett tips är att engagera dig i en frivilligorganisation. Ta kontakt med en organisation som är aktiv där du bor.

Vill du visa upp en hyllning på Instagram?

En del av kampanjen äger rum på Dinsäkerhets instagramkonto, där artister varje dag klockan 15 kommer genomföra en livespelning för att hylla alla bra initativ som tagits under coronakrisen.

  • Mån 11 maj - Thomas Stenström
  • Tis 12 maj - Petter
  • Ons 13 maj - Tjuvjakt
  • Tors 14 maj - Kalle Moraeus
  • Fre 15 maj - HEMLIG
  • Lör 16 maj - Silvana Imam
  • Sön 17 maj - Molly Sandén

Vill du också skicka en hyllning som visas upp på Instagram? Kontakta Dinsäkerhet via direktmeddelande i Instagramappen eller via mejl. Skickar du en film får den vara max en minut lång, och tänk på att inte ha med några detaljerade personuppgifter.

Mejla in din hyllning på sverigehyllar@msb.se

Så klarar du krisen

På våra sidor om Krisberedskapsveckan kan du ta del av en mängd tips om hur du klarar en kris:

Krisberedskapsveckan

Lyssna