Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Julhälsning från kommunchefen

Kommunchef Anne Hallberg vid en gran. Foto.

Anne Hallberg har skrivit en julhälsning och vill tacka för det fina mottagandet hon har fått som ny i kommunen.

Snart är det jul, en av mina absoluta höjdpunkter på året. För mig innebär juletider tid tillsammans med dem som betyder mest för mig, sjunka in i att få vara en del i ett sammanhang och att få ta fatt i de goda, nära samtalen. Mat, vila och reflektion, tillsammans och för mig själv.

Jag vet att alla inte har denna känsla för julen, många är ensamma, stressade, ointresserade eller helt enkelt inte bekväma med alla helgdagar. Att vara ofrivilligt ensam är sorgligt och jag vet att föreningar och kyrkor har samlingpunkter där vi kan ses och dela samvaro.

Jo, jag får vara ledig alla ”röda dagar” och det är många med mig som har den förmånen. Det gäller dock inte alla. För att jag ska kunna vara trygg och fira med mina nära förutsätter det att räddningstjänsten jobbar, att det finns personal på sjukhuset, personal som skottar undan snön om den kommer och jag vet att någon har jour om jag blir utan vatten eller något annat händer. Så jag känner mig helt trygg. Ovärderligt!

I vår kommun arbetar många medarbetare över alla helger, dag, kväll och natt, helgdag och vardag. Ni som arbetar med alla som behöver våra tjänster varje dag, jag vet att ni gör det lilla extra för våra medborgare just under dessa dagar. Det är fantastiskt, jag kan bara uttrycka mitt varma tack till er som ger helgerna extra glans för dem som behöver oss mest. Den julröda tröjan, den klädda granen och pyntade fönstret betyder mycket, ni gör skillnad på våra boenden, i hemtjänsten och i jourer. Ni är där och ni gör ett mycket bra jobb. Så jag känner mig helt trygg. Ovärderligt!

Jag vill passa på att tacka för det fina mottagande jag har fått som ny i Uppvidinge kommun. Jag trivs mycket bra, med många engagerade, modiga, kreativa och toleranta medarbetare. Ni har gjort min första tid både lärorik och rolig. Vi står inför många utmaningar framöver och vi ska arbeta för att fortsätta leverera goda välfärdstjänster, ge god service till vårt rika näringsliv och föreningsliv, därutöver mycket mer som styrs genom lagar, rutiner och riktlinjer. Detta kan vi bara göra tillsammans. Tillsammans jobbar vi medarbetare för alla som vistas, verkar och bor i Uppvidinge kommun. Varje handling gör skillnad, det är i vårt möte med människor som vi bedöms och mäts.

Jag önskar att ni alla får en fröjdefull jul och ett vackert välkomnande av det nya året! Ta er tid att lyssna på tystnad, titta på ett ljus, ligg kvar i soffan och se en gammal väl känd film och kom ihåg att dela ut massor av julkramar! Hur du än har ditt jobb-schema, se till att få lite stunder att sjunka in i sammanhang och skratta högt.

Vi ses nästa år och då fortsätter vi tillsammans att jobba framåt för och med våra Uppvidingebor och för vår fina kommuns utveckling!

Stort tack för årets arbete och gott hopp om ett bra 2020 här i Uppvidinge.

God jul och gott nytt år önskar jag er alla!

Anne Hallberg
Kommunchef

Lyssna