Tillfälligt slut på röda soppåsar

På grund av produktionsstörningar hos leverantören har de röda soppåsarna tagit slut på lagret.

De röda soppåsarna är slut på lagret. Detta innebär att du som har hängt ut en röd påse på din soptunna riskerar att inte få en ny rulle. Förhoppningsvis kommer en ny leverans av påsar under nästa vecka, vecka 42.

- Anledningen till påsbristen är produktionsstörningar hos vår leverantör, säger Carl Odelberg, affärsområdeschef för miljö och återvinning på Njudung energi. Vi jobbar på att det här problemet ska bli kortvarigt och att vi snart kan dela ut påsar igen.

Vad ska man göra då om påsarna är slut därhemma?

Om dina röda påsar är helt slut kan du använda vilken plastpåse som helst, så länge den inte är grön. Anledningen till att du inte kan använda grön påse till ditt restavfall är att påsarna sorteras automatiskt efter färg på vår avfallsanläggning. I de gröna påsarna ska bara finnas matavfall, som blir till biogas. I de röda påsarna kastar du restavfall.

Har du inga plastpåsar hemma kan du själv köpa soppåsar på rulle i affären, något du i så fall får bekosta själv. Eller kanske finns det en rulle över hos grannen, som du kan få?

Glöm inte att knyta loss din påse från soptunnan om du inte behöver nya påsar!

Bristen på röda påsar gäller i Vetlanda, Eksjö, Sävsjö, Uppvidinge och Aneby kommuner. Tillgången på gröna påsar påverkas inte.

- Vi hoppas att våra kunder har överseende med de besvär som detta orsakar och att vårt lager snart är påfyllt igen, säger Carl Odelberg.