Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Boktips från biblioteket

Tre böcker och ett par solglasögon. Foto.

Vad är mer avkopplande än en bra bok i skuggan när man är ledig? Här får du bibliotekspersonalens tips för skön läsning i sommar.

Det kommer aldrig vara över för mig

Författare: Mhairi McFarlane

Vår hjältinna Georgina är en lagom misslyckad kvinna med ett kasst jobb och en skitstövel till pojkvän. Boken är en skicklig blandning av lättsamt allvar, romance och svärta. När Georgina får sparken, hittar pojkvännen i säng med sin assistent och får leta nytt jobb engageras man som läsare, hon är så lätt att tycka om och man vill verkligen att det ska bli bra. Pojkvännen vägrar bli dumpad, använder henne som material för stand-up, nya chefen är hennes första stora kärlek och inte verkar minnas henne alls. Perfekt feelgood för lata dagar i solstolen.

Vita spår

Författare: Emelie Schepp

En kvinna hittas död. Åklagare Jana Berzelius arbetar med fallet som blir personligt. Hon måste hitta den skyldige innan polisen. En bladvändare.

Gömställen

Författare: Katherine Webb

Ett mord, en ond händelse i det förflutna, en stum flicka, en nybliven änka och en tonåring som vill hjälpa sin brottsmisstänkta bror – det är ingredienserna i denna fängslande berättelse. Ett lyckokast för alla som gillar historiska romaner.

Staden

Författare Camilla Sten

Hur kan en hel stad bara försvinna? Silvertjärn är en ort som blev vida känd för sextio år sedan. Ortens befolkning försvann spårlöst. Nu är orten öde med fallfärdiga hus och en handfull dokumentärfilmare är på plats för att försöka ta reda på vad som egentligen hände. En riktigt spännande bladvändare på 400 sidor!

Fler boktips hittar du på vår blogg:

lashunger.wordpress.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna