Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Anne Hallberg blir ny kommunchef

Anne Hallberg anställs som ny kommunchef i Uppvidinge kommun. Hon tillträder den 1 september.

Kommunstyrelsen har beslutat att anställa Anne Hallberg som ny kommunchef. Hon tillträder sin tjänst den 1 september och tar över efter Lars Engqvist som har varit tillförordnad kommunchef sedan november 2018.

Anne Hallberg är 60 år och bor i Växjö. Hon kommer närmast från tjänsten som utbildningsdirektör i Linköpings kommun. Mellan augusti 2014 och februari 2018 jobbade hon som kommundirektör i Aneby kommun och hon har tidigare varit förvaltningschef inom utbildningsområdet i Älmhults kommun och Karlsborgs kommun och jobbat som rektor och lärare i Alvesta kommun.

Ser utmaningar och möjligheter

Från och med september byter Anne Hallberg Linköping mot Uppvidinge och hon ser fram emot att jobba närmare invånarna igen:

- Det ska bli jättespännande och roligt att börja här. Jag har verkligen saknat den lilla kommunen, säger Anne Hallberg, som ser utmaningar på många plan men också styrkor inom hela kommunen:- Det finns stora möjligheter inom kärnuppdraget och inom det starka näringslivet och föreningslivet. Jag vill att hela Uppvidinge ska utvecklas och jag kommer att finnas här för medborgarna.

En omfattande rekryteringsprocess

Rekryteringsarbetet har pågått under våren och där har personalutskottet, kommunens ledningsgrupp, de fackliga organisationerna och representanter från kansliavdelningen varit delaktiga. Beslutet togs i kommunstyrelsen tisdagen den 11 juni. Kommunstyrelsens ordförande Niklas Jonsson (S) är mycket nöjd med processen och med beslutet:

- Vi har haft ett väldigt bra urval av sökande och valet föll på Anne Hallberg som har en lång och gedigen erfarenhet av att leda offentliga organisationer. Hon har också varit kommunchef tidigare, vilket gör att hon vet vad jobbet innebär.

Lars Engqvist kommer att vara kvar som tillförordnad kommunchef fram till att Anne Hallberg tar över den 1 september.

- Vi har låtit rekryteringen ta den tid som har behövts och vi har haft en mycket kompetent tillförordnad kommunchef på plats under tiden. Att vi nu har kunnat ta beslut om en långsiktig lösning känns oerhört bra, summerar Niklas Jonsson.
Lyssna