Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Uppvidinge och Höglandets räddningstjänstförbund delar på utredningskostnader

Räddningstjänstfordon. Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Uppvidinge och Höglandets räddningstjänstförbund delar på kostnaden för utredningen om ett eventuellt samarbete inom räddningstjänsten.

Pressmeddelande

Uppvidinge kommun har valt att inte gå vidare med planerna på att ingå i Höglandets räddningstjänstförbund. Frågan har utretts under hösten till en kostnad av 175 000 kronor. Nu delar kommunerna på notan.

Vetlanda och Nässjö kommuner, som tillsammans står bakom Höglandets räddningstjänstförbund, initierade utredningen efter en förfrågan från Uppvidinge kommun. Syftet var att fastställa hur ett framtida samarbete skulle kunna se ut där Uppvidinge blev en del av Höglandets räddningstjänstförbund.

- Vi gick in med en öppen inställning i den här utredningen, nu blev det ett annat resultat än vi hade tänkt oss och därför har vi kommit överens om att vi delar på kostnaden vilket innebär att vi nu fakturerar Uppvidinge kommun halva summan, säger Henrik Tvarnö (S) kommunstyrelsens ordförande i Vetlanda kommun.

- Vi har ett stort förtroende för varandra och jobbar vidare tillsammans i ett stort antal andra frågor, där den största är avfallshanteringen. Vi har också en fortsatt god dialog mellan räddningstjänsterna, eftersom vi gränsar till varandra kommer vi att fortsätta att hjälpa och lära av varandra även om det inte blir något formellt samarbete, säger Tvarnö.

Lyssna