Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Här är årets pristagare

Kultur- och föreningsutskottet har nu beslutat vilka som får årets priser och stipendier.

Kultur- och föreningsutskottet har beslutat tilldela följande personer årets priser och stipendier i Uppvidinge kommun 2018:

Byggnadsvårdspris 2018

Eva Fernandez Bjarnestam och José Fernandez, Lindåkra 1:1, för sin renovering av mangårdsbyggnad och återuppbyggnad av uthus genom att använda sig av tidstypiska material och metoder för att bevara byggnadernas historia.

Kulturlandskapspris 2018

Lena och Lennart Karlsson, Ålatorp, Sävsjöström, för arbete med djur i några av de mest värdefulla ängs- och hagmarksmiljöer vi har i Uppvidinge kommun.

Kulturstipendium 2018

Oktawian Bohdziewicz för sin målmedvetenhet, verkshöjd och sitt arbete att nå framgång i sin konstnärliga gärning. Oktawian är i slutfasen av sina fortsatta konststudier och kommer 2019 att ta examen från Konstnärliga kandidatprogrammet i keramikkonst vid Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg.

Kulturpris 2018

Elin och Morgan Persson med företaget Persson & Persson för arbetet med starta upp en hytta med ett modernt återbrukstänk och en butik i Ösjöbol. De har genom sitt arbete väckt liv i glastraditionen i Uppvidinge kommun.

Fritidsstipendium 2018

Mira Fermskog och Signe Blixt tilldelas Uppvidinge kommuns Fritidsstipendium 2018 för sitt stora engagemang inom ridsporten som ledare, ryttare och goda förebilder verksamma i Uppvidinge kommun. Med sitt stora engagemang i Lenhovda hästsportklubb och sina framgångar att genom mycket tid och träning medverka i lag-SM är de en mycket god inspirationskälla för andra unga ridsportsintresserade.

Fritidspris 2018

Jonathan Magnusson, Åseda idrottsförening, för sitt arbete med att utveckla föreningens hockeysektion, främst för de yngre barnen, samt att genom att hitta extern sponsring till bland annat inköp av utrustning har möjliggjort hockeyn för fler.

Lyssna