Starta företag

Äter på restaurang

Har du en företagsidé och vill starta företag? Vi och våra samarbetspartners kan hjälpa dig att komma igång.

Du som vill starta ett företag har ofta en mängd frågor du behöver svar på. Ibland behövs bara ett bollplank och ibland behövs konkret hjälp.

Vi hjälper gärna till med att förmedla kontakter till offentliga myndigheter och lotsa vidare så att du får de rätta kontakterna. Ibland finns möjlighet till ekonomiskt stöd från exempelvis Länsstyrelsen, Almi eller Tillväxtverket. Vi kan också hjälpa till med att introducera dig i de företagsnätverk och branschgrupper som finns runt om i kommunen.

Ta hjälp av Nyföretagarcentrum

Uppvidinge kommun samarbetar med Nyföretagarcentrum som erbjuder rådgivning. Nyföretagarcentrums rådgivare är på plats i kommunhuset i Åseda varannan måndag (udda veckor) klockan 15.00-17.00. De datum som gäller under våren 2020 är: 10/2, 24/2, 9/3, 23/3, 6/4, 20/4, 4/5, 18/5, 1/6, 15/6.

Tidsbokning och kontakt till Nyföretagarcentrum: 072-333 71 71, vaxjo@nyforetagarcentrum.se

Stöd och finansiering

När det gäller finansiering finns det olika möjligheter beroende på företagets inriktning. Du kan få mer information från Länsstyrelsen, Almi, Jordbruksverket, och Tillväxtverket.

Verksamt.se är en webbplats som tagits fram av tre myndigheter i samverkan: Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket. Där kan du som användare skapa en affärsplan och registrera enskild näringsverksamhet. Verksamt.se är delvis översatt till engelska.