Så tycker våra medarbetare

Hos oss arbetar cirka 800 anställda med att underlätta för och ge service till de drygt 9 500 invånarna i kommunen. Här kan du läsa om vad några av våra medarbetare tycker om att jobba i Uppvidinge kommun.

Weronica Adamsson. Foto.

Sari Jonsson och Malin Telehagen,
sjuksköterskor i hemsjukvården

Sari Jonsson från Älghult och Malin Telehagen från Lenhovda arbetar som sjuksköterskor inom hemsjukvården i Uppvidinge. De är rörande överens om att det bästa med jobbet är flexibiliteten och att man själv kan planera sin tid och påverka hur dagarna ser ut.

Du kan läsa mer om vad Sari och Malin tycker i en artikel från augusti 2022:

Jobba med Sari och Malin

Helén Gustafsson, Andreas Svensson och Jennie Nilsson. Foto.

Helén Gustafsson, Andreas Svensson och Jennie Nilsson, arbetsterapeuter på distriksrehab

Helén Gustafsson, Andreas Svensson och Jennie Nilsson arbetar som arbetsterapeuter inom distriktsrehab och tillsammans har de jobbat på samma arbetsplats i 55 år! Här ger de, var och en, sin bild av att jobba på distriktsrehab och i Uppvidinge kommun.

Helén Gustafsson

‑ Jag tycker väldigt mycket om att komma nära människor. Hembesöken är de roligaste – att få möta människan i hens egen vardag. De personer jag möter är oftast väldigt tacksamma och jag får en positiv känsla med mig när jag åker därifrån.

‑ Sedan så uppskattar jag att jobba i en platt organisation. Och vi är väldigt bra på att hjälpa och stötta varandra. Man blir aldrig lämnad ensam.

Andreas Svensson

‑ Det är ett otroligt varierat arbete. Jag vet aldrig var dagen kommer att sluta och det gillar jag. Och det är perfekt att jobba i en liten kommun som Uppvidinge. Allt flyter på och det är lättjobbat. Man vet vem som gör vad och har koll på både tjänstepersoner och politiker. Det är snabba kontaktvägar.

- En gång provade jag ett annat jobb. I tre dagar. Sedan kom jag tillbaka.

Jennie Nilsson

‑ Att träffa så många olika slags människor ger mig mycket. Glada, arga, unga, gamla… På samma dag kan jag träffa en 20-åring och en 100-åring. Jag får vara med i deras glädje och deras sorg. Det gäller att vara flexibel i bemötandet och det är väldigt roligt. Jag gillar också att vi jobbar personcentrerat där den enskildes behov är i centrum.

‑ Vi har också väldigt bra stämning i vår arbetsgrupp, både bland oss på distriksrehab och även tillsammans med de sjuksköterskor, hemtjänstpersonal, biståndshandläggare och andra som vi jobbar tillsammans med. Vi diskuterar alltid mycket och det finns alltid någon att bolla frågor med.

Alise Emilsson. Foto.

Alise Emilsson, kokerska

Jag trivs på mitt jobb som kokerska. Vi lagar mat till äldreboende och skolor och säljer även till andra vilket är roligt. Gästerna är tacksamma för vårt jobb! Det är ett varierande arbete och dagarna går fort; det finns något att göra hela tiden.

Är man intresserad av mat är det här ett bra och utvecklande jobb.

Åse Adolfsson. Foto.

Åse Adolfsson, förskollärare

- Vi har gått "från dagis till förskola” med ett forskningsbaserat arbetssätt och är ett komplement till hemmet.

Jag trivs väldigt bra med mitt arbete och jag tycker det är ett fantastiskt yrke! Ena dagen är aldrig lik den andra och man får lära känna underbara barn och familjer.

Weronica Adamsson. Foto.

Weronica Adamsson

- Jag började som barnskötare och utbildade mig till legitimerad förskollärare.

Det allra bästa med mitt jobb är glädjen i att arbeta med barnen. Jag brinner för utveckling och här är ett brett spann på arbetet.

Vi har alltid något att ge varandra och det gäller även barnen!

Lyssna