Boende och miljö

Kösystemet på Uppvidingehus

Skickades in: 2019-02-25

Hur fungerar er uthyrning på Uppvidingehus bostäder ab? Ingenting som stämmer och ingen som vet hur det fungerar där inte ens dom som jobbar där! Pratar om separata köer och kösystem som inte fungerar! Skärp er, så här dåligt får det bara inte fungera.

Svar från kommunen

Svarade: 2019-02-27

Hej!

En person som ställer sig i kö hos oss får 1 köpoäng per dag efter korrekt anmälan via vår hemsida. På vår hemsida kan man anmäla prenumeration vilket innebär att det skickas ut mejl när en lägenhet blir ledig som matchar de önskemål som respektive sökande har.

När en ledig lägenhet publicerats på hemsidan behöver sökande gå in och anmäla intresse för den aktuella lägenheten för att komma ifråga. Efter anmälningstiden ser vi över vilka som anmält intresse och den med flest köpoäng blir erbjuden först. Sedvanlig kreditprövning sker.

Man hamnar olika i kön på olika lägenheter med anledning av att det är olika antal som söker/visar intresse. Exempelvis har vi betydligt fler sökande till en lägenhet på 2 rum och kök i Åseda än till liknande lägenhet i Älghult. Därav skiljer sig köplatsen men sökande har ”sina” köpoäng oavsett var man söker hos oss.

Vänliga hälsningar,

Richard Gustafsson
VD Uppvidingehus

Lyssna