EU-valet 2019

Europeiska unionens flagga. Foto Waldemar Brandt.

Söndagen den 26 maj är det val till Europaparlamentet. Förtidsröstningen öppnar den 8 maj.

Valnämndens ansvar

Valnämnden är lokal valmyndighet och ansvarar i kommunen för frågor om val. Nämnden ska bland annat se till att det finns vallokaler och röstmottagare samt ansvara för förtidsröstningen och den första preliminära räkningen av rösterna i vallokalerna på valnatten. Valnämnden biträds av ett valkansli.

Vill du vara röstmottagare?

Som röstmottagare har du en viktig funktion i att säkerställa att kommunens väljare kan rösta på ett tryggt och säkert sätt. Arbetsuppgifterna innebär att dela ut valkuvert, hålla ordning i vallokal och röstningslokal, ta emot röster samt räkna rösterna vid valdagens slut.

I valet finns även möjlighet att arbeta som ambulerande röstmottagare. Att arbeta som ambulerande röstmottagare innebär att genom hembesök hjälpa kommunens invånare som inte kan ta sig till en vallokal eller röstningslokal att rösta. 

Är du intresserad av att arbeta som röstmottagare vid valet 2019 är du välkommen att skicka in din intresseanmälan till oss. Du får timarvode för din insats.

Fyll i formuläret nedan så återkommer valkansliet till dig inom kort. Sista dagen för intresseanmälan är 10 mars.

Krav

För att jobba som rösttmottagare krävs det att du har fyllt 18 år senast valdagen den 26 maj, genomgår utbildning anordnad av valnämnden i Uppvidinge kommun, är ordningsam och serviceinriktad samt inte kandiderar i valet. Datum och tid för utbildningen kommer meddelas de som blir förordnade som röstmottagare.

Intresseanmälan röstmottagareAnge för- och efternamn
När kan du tänka dig att arbeta? * (obligatorisk)
Det är möjligt att göra flera val
Multiple selectionJag har erfarenhet från att arbeta i tidigare val * (obligatorisk)
Jag har erfarenhet från att arbeta i tidigare valJag vill arbeta som * (obligatorisk)
Det är möjligt att göra flera val
Multiple selectionKan du arbeta dagtid under förtidsröstningen?
Kan du arbeta dagtid under förtidsröstningen?Hantering av personuppgifter

Vi tillämpar alltid gällande personuppgiftslagstiftning när vi behandlar dina personuppgifter. Den rättsliga grunden för behandling av dina personuppgifter är uppgift av allmänt intresse. Du har rätt till information om när och hur dina personuppgifter behandlas. Du har i vissa fall även rätt att få dina uppgifter rättade, raderade eller begränsade. Du har även rätt att begära information om vilka personuppgifter som behandlas om dig, ett så kallat registerutdrag. De personuppgifter du skriver in i intresseanmälan lagras för att vi ska kunna kontakta dig, administrera ditt uppdrag samt utbetalning av arvoden. Personuppgiftsansvarig för behandlingen är valnämnden, som kan nås på VN@uppvidinge.se.

Du kan läsa mer om Uppvidinge kommuns hantering av personuppgifter på vår sida om Dataskyddsförordningenlänk till annan webbplats.

Uppvidinge kommun har ett dataskyddsombud som du kan vända dig till genom att ringa 0481-450 00 eller skicka e-post till dataskyddsombud@nybro.se. Om du är missnöjd med vår hantering av dina personuppgifter kan du klaga hos tillsynsmyndigheten Datainspektionen.

Vill du veta mer?

valmyndighetens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns mer information om valet till Europaparlamentet.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta valkansliet på VN@uppvidinge.se eller 073-412 51 18.