Vård- och omsorgscollege

Elev ger en spruta. Foto Alexander Hall

Går du redan en utbildning inom vård- och omsorg eller funderar på att göra det i framtiden? Uppvidinge lärcenter finns med i samarbetet vård- och omsorgscollege där du får rätt kompetens för att vara attraktiv hos framtida arbetsgivare.

Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan skolan, arbetsgivare och fackliga organisationer. Samarbetet sker under vård- och omsorgscolleges paraply och görs för att du ska få de rätta förutsättningarna för att få ett arbete efter fullföljd utbildning, kunna utvecklas i din yrkesroll och vara en bra medarbetare för dina kollegor och de personer du möter i arbetslivet. Efter fullföljd utbildning har du den kompetens som efterfrågas av arbetsgivare och du får intyg som styrker dina kunskaper.

En certifierad skola

För att vara en del av vård- och omsorgscollege måste skolan uppfylla vissa kriterier från både regional och lokal nivå. Bedömningen görs utifrån sju respektive tio olika kvalitetskriterier. När skolan genomgått bedömning med godkänt resultat får skolan en certifiering. Uppvidinge lärcenter är certifierad som en del av vård- och omsorgcollege.

Lyssna