Vård- och omsorgscollege

Elev ger en spruta. Foto Alexander Hall

Går du redan en utbildning inom vård och omsorg, eller funderar på att göra det i framtiden? Uppvidinge gymnasieskola finns med i samarbetet Vård- och omsorgscollege där du får rätt kompetens för att vara attraktiv hos arbetsgivarna.

Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan skolan, arbetsgivare och fackliga organisationer. Detta samarbete sker under Vård- och omsorgscolleges paraply. Detta görs för att du ska få de rätta förutsättningarna för att få ett arbete efter att du fullföljt din utbildning, kunna utvecklas vidare på din arbetsplats och för att kunna vara en bra medarbetare för dina kollegor och de personer du kommer att möta i ditt kommande arbetsliv.

När du har fullföljt din utbildning hos oss på Uppvidinge gymnasieskola har du den kompetens som efterfrågas av arbetsgivaren och detta gör dig attraktiv hos arbetsgivaren! Du får även ett intyg som styrker din kompetens både nationellt, regionalt och lokalt.

En certifierad skola

För att vara en del av Vård- och omsorgscollege måste skolan uppfylla vissa kriterier från både regional och lokal nivå. Bedömningen görs utifrån sju respektive tio olika kvalitetskriterier på regional eller lokal nivå. När skolan genomgått denna bedömning med godkänt resultat så får skolan en certifiering. Uppvidinge gymnasieskola har klarat detta och är certifierad som en del av Vård- och omsorgcollege.