Flytta hit

Ett rött hus vid en väg. Foto.

Planerar du att flytta till Uppvidinge kommun? Här kan du hitta information om bostäder, arbetsmarknad och hur det är att leva och bo i Uppvidinge.

Det är lätt att leva i Uppvidinge, mycket tack vare den valfrihet som finns för dig som letar boende. Utbudet är stort och här finns såväl hus och gårdar i natursköna områden som villor och lägenheter i tätbebyggelse.

Uppvidinges totala areal uppgår till 1 183 kvadratkilometer och vi är drygt 9 500 personer som bor här.

Närhet och kommunikationer

Var du än bor i kommunen har du nära till service, föreningsliv och fritidsaktiviteter. Du kan lätt ta dig vidare ut i världen via våra närmaste flygplatser som finns i Växjö och Kalmar samt via dagliga direktbussar mellan Stockholm och Malmö.

Uppvidinge ligger nästan mitt i Småland, i den östra delen av Kronobergs län. Nybro, Växjö och Vetlanda ligger inom en radie av fem mil. Vi har goda vägförbindelser genom bland annat riksvägarna 23 (Växjö-Linköping), 37 (Växjö-Oskarshamn) och 31 (Karlskrona-Jönköping).

Arbetsmarknad

Uppvidinge kommun är en industrikommun där trävaruindustrin och metallindustrin är dominerande branscher. Nästan hälften av de förvärvsarbetande jobbar inom tillverkningsindustrin. Vill du jobba inom kommunal verksamhet hittar du alla våra lediga tjänster här på webbplatsen:

Lediga jobb

Du kan också läsa om Uppvidinge kommun som arbetsgivare:

Arbeta hos oss

Välkommen att upptäcka fördelarna med att leva, bo och arbeta i en trygg miljö!

Lyssna