Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:

Ansök, ändra och säg upp plats

I Uppvidinge kommun finns sex kommunala förskolor och tre förskolor i enskild regi. För att se vilka förskolor som tillhör ditt område, klicka i menyn till vänster.

Ansökan
Barnet placeras i första hand i någon av de förskolor som finns i det området där barnet är folkbokfört.

Vårdnadshavare med barn som är folkbokförda i annan kommun kan ansöka om plats i Uppvidinge kommun. Plats erbjuds i mån av plats och om båda kommunerna är överens.

Vårdnadshavare med barn folkbokförda i Uppvidinge kommun kan söka plats i annan kommun. Ansökan görs då till den kommun där man vill ha plats. Såväl Uppvidinge som den mottagande kommunen måste ge sitt godkännande innan barnet får en plats. Du ansöker om plats under Förskola och fritidshems e-tjänst.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Schema
Det är viktigt att lämna in placeringsschema. Schematid ska grundas på de tider och dagar då båda vårdnadshavarna förvärvsarbetar, studerar eller omfattas av arbetsmarknadsåtgärder samt under tiden för resor till/från arbete/studier. Det är viktigt att ett nytt schema registreras vid förändring. Registrera schema under Förskola och fritidshems e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppsägning
Uppsägningstiden är två månader. Uppsägningstiden kan ändras efter särskild prövning och om godtagbara skäl föreligger.

Uppsägning ska ske skriftligt och räknas från den dag den inkom till administratör för förskola/fritidshem. Avgift uttages under uppsägningstiden, oavsett om platsen utnyttjas eller ej. Uppsägning av plats görs via Förskola och fritidshems e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan senast uppdaterad: 2018-04-01

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge